Choose language

eKuitin avulla eroon paperikuiteista

eKuitti vie paperiset kuitit historiaan ja vähentää kuittien käsittelyyn kuluvaa aikaa tuomalla sähköisen kuittidatan automaattisesti M2-järjestelmään.

M2 ekuitti M2 ekuitti
M2_ominaisuudet_ekuitti

Heitä hyvästit paperikuiteille eKuitin avulla

Sähköisen kuittidatan avulla yrityskortilla tehtyjen ostojen tiedot siirtyvät suoraan ostopaikasta M2-järjestelmään ja sieltä kirjanpitoon. Ei enää kadonneita tai ryppyisiä kuitteja, kuittien kuvausta tai skannausta  – siis vähemmän kuittien käsittelyyn kuluvaa aikaa!

M2 ominaisuudet ekuitti

Kuittitiedot laskuille automaattisesti

eKuitti vähentää kululaskujen tekemiseen kuluvaa aikaa tuomalla kuittitiedot suoraan laskun liitteeksi M2-matkalaskujärjestelmään. Kuittidatan perusteella esimerkiksi kululajeja voidaan ehdottaa automaattisesti oston arvonlisäverokantoihin perustuen. Myös inhimillisten virheiden määrä vähenee, kun tieto siirtyy järjestelmään automaattisesti.

eKuitti-palvelun mukana saat käyttöösi myös eMatkatililähetteet, jotka helpottavat työssä matkaavan arkea tuomalla matkatililähetteet eli matkatilin kautta tehtyjen ostojen tiedot suoraan M2 kulu- ja matkalaskuohjelmaan.

Lue lisää eMatkatililähetteestä  →

eKuitti helpottaa kulujen käsittelyä

flash-blue

Nopeuttaa

Laskujen kierto tekemisestä hyväksyntään nopeutuu, kun iso osa tiedoista siirtyy automatisoidusti järjestelmiin.

automation-blue

Automatisoi

eKuitti tuo mm. kululajiehdotuksen*, summat ja päivämäärät automaattisesti, joten tiedot ovat aina oikein. 

 

*Perustuu alv-prosenttiin ja toimialakoodiin. Edellyttää, että kululajivastaavuudet on määritelty M2:ssa.

save-money-blue

Tuo säästöjä

eKuitti tuo kustannussäästöjä säästämällä kuittien käsittelyyn kuluvaa aikaa matkustajalta, sekä vähentämällä tarkastuksen tarvetta.

earth-blue

Säästää luontoa

Kuittipaperi jää tekemättä ja näin säästyy luonnonvaroja. Rivikohtaisessa datassa voidaan tulevaisuudessa tuoda myös hiilidioksidipäästöt

Mitä jos voisit päästä eroon paperikuiteista?

eKuitin avulla se onnistuu.

M2 ominaisuudet ekuitti

Näin eKuitti toimii käytännössä

✅ Maksa ostokset yrityskortilla ostopaikassa, jossa eKuitti on käytössä.

✅ Yrityskortilla maksettujen ostosten kuittidata siirtyy ostopaikasta suoraan M2-järjestelmään.

✅  M2 luo kuittidatan perusteella automaattisesti pohjan kululaskulle ja tuo kuitin tiedot laskun liitteeksi.

eMatkatililähete helpottaa matkalaskujen tekemistä

eMatkatililähete on rakenteisessa muodossa oleva tieto yrityksen matkatilin kautta tehdyistä ostoista. eMatkatililähete helpottaa kaikkien liikematkaajien arkea, jotka käyttävät matkojen varaukseen erillisen matkatoimiston matkatiliä. 

Nopeuttaa

Matkalaskulle vaadittavia tietoja ei enää tarvitse etsiä omasta tai organisaation sähköpostilaatikoista, vaan matkatiedot siirtyvät suoraan matkatililtä ja kohdistuvat oikealle käyttäjälle M2:ssa.

Automatisoi

Tiedot siirtyvät suoraan M2:een matkatoimiston matkatilin kautta tehdyistä ostoista. Tulevaisuudessa käyttäjä voi saada automaattisen matkalaskuehdotuksen eMatkatililähetteen tietojen pohjalta. 

Helpottaa työtä

Ostot keskittyvät matkatoimistoon, eivätkä hajaudu eri toimijoille. Matkustuspolitiikat tulevat automaattisesti huomioiduksi matkatoimistoa käytettäessä.

Säästää luontoa

Helpota päästölaskentaa ja ohjaa organisaatiota kohti vastuullisempaa matkustamista. Matkustusdataa voidaan hyödyntää suoraan hiilijalanjäljen laskennassa*, kuten lentojen numerot, lähtö- ja saapumispaikat, junat ja taksi.

M2_ominaisuuet_ekuitti

Näin eMatkatililähete toimii

✅ Varaa matkaan liittyvät lennot, hotellit, juna- ja bussiliput yms. yrityksen käyttämästä matkatoimistosta (varmista, että matkatoimistosi tukee eMatkatililähetettä).

✅ Tiedot matkatilillä tehdyistä ostoista siirtyvät luottokorttiyhtiöön.

✅ eMatkatililähete siirtyy M2-järjestelmään sinulle avoimeksi liitteeksi.

✅ Luottokorttiyhtiöstä siirtyy ostotapahtumat sinulle M2-järjestelmään.

✅ Tee matkalasku ja lisää sinne luottoyhtiöstä tulleet ostotapahtumat sekä avoimena liitteenä oleva eMatkatililähete. Tämän jälkeen matkalaskun tie jatkuu organisaatiosi oman prosessin mukaisesti.

Usein kysyttyä

 

 

eKuitti on digitaalisessa muodossa oleva kuitti, joka mahdollistaa kuittitietojen automaattisen siirron suoraan tilitapahtuman luo. eKuitista syntyvä kuittidata tallennetaan rakenteellisessa muodossa, mikä mahdollistaa tietojen siirtymisen eri järjestelmiin.

eKuitin tavoitteena on päästä eroon paperisista kuiteista. eKuitti perustuu Valtionhallinnon Reaaliaikatalous-hankkeeseen, jonka tarkoituksena on tukea yritysten siirtymistä taloushallinnon täydelliseen automatisointiin. Tavoitteena on, että vuoteen 2025 mennessä yritysten välisistä kuiteista 80 % kulkisi rakenteellisessa muodossa. eKuitista on määrä tulla pakollinen ratkaisu, jolloin valtion kanssa työskentelevien organisaatioiden tulisi pystyä tarjoamaan eKuittia.

Rakenteinen määrämuotoinen kuittidata syntyy ostopaikassa ja lähtee operaattorin välityksellä. Yrityskortilla maksettujen ostosten kuittidata siirtyy suoraan M2-järjestelmään. Palvelu toimii tällä hetkellä Nordean First Card -korteilla. Tarjonta täydentyy pian. 

Kuittitiedot saadaan laskun liitteeksi, ja rakenteisen kuittidatan perusteella esimerkiksi kululajeja voidaan ehdottaa automaattisesti oston arvonlisäverokantoihin perustuen. Rivitason tietoja voidaan hyödyntää myöhemmin mm. selitteiden, hiilidioksidipäästöjen yms. osalta. M2 täydentyy tietojen hyödyntämisen osalta sitä mukaa, kun sähköiselle kuitille saadaan uusia tietoja.

eKuitti sopii organisaatioille, joilla on käytössä kulu- ja matkalaskujärjestelmä ja joissa käsitellään paljon kuitteja manuaalisesti. eKuitin avulla yrityksessä käsiteltävien paperikuittien määrä vähenee.

M2-asiakkailla eKuitti on tällä hetkellä käytettävissä organisaatioilla, joilla on käytössä First Card -yrityskortti. Tarjonta täydentyy lähiaikoina muiden yrityskorttien osalta.

Sähköinen matkatililähete eli eMatkatililähete on rakenteisessa muodossa oleva tieto yrityksen matkatilin kautta tehdyistä ostoista, jotka siirtyvät automaattisesti kulu- ja matkalaskuohjelmaan oikealle käyttäjälle.

Matkatililähete helpottaa kaikkien työmatkaajien arkea, jotka käyttävät matkojen varaukseen erillisen matkatoimiston matkatiliä.

eMatkatililähetteen avulla matkalaskulle vaadittavia tietoja ei enää tarvitse etsiä omasta tai organisaation sähköpostilaatikoista, vaan matkatiedot kohdistuvat suoraan oikealle käyttäjälle M2:ssa.

Perinteisesti matkatoimistot ovat lähettäneet matkatililähetteet asiakasorganisaation yhteiseen sähköpostilaatikkoon tai matkustajan sähköpostiin pdf-muotoisena “kuittina”. eMatkatililähete sisältää samat tiedot, mutta rakenteisessa eKuitti-formaatissa.

Jokainen lähetetty eMatkatililähete siirtyy aina oikealle henkilölle avoimeksi liitteeksi M2-järjestelmään.

Tulevaisuudessa rakenteisen datan perusteella käyttäjälle voidaan luoda valmis matkalaskuehdotus, tai tietoa voidaan hyödyntää matkan hiilijalanjäljen laskemista varten.

Tällä hetkellä eMatkatililähetedataa toimittavia matkatoimistoja ovat CWT ja Travel Clearing.

Saat samalla sopimuksella käyttöösi eMatkatililähetteet sekä luottokorttiostojen eKuitit. Jos sinulla ei ole vielä M2:n osalta eKuitti-sopimusta, ota yhteyttä M2-myyntiin ja kerromme lisää.

eMatkatililähetteen käyttöönotto M2-ohjelmassa edellyttää, että yritykselläsi on voimassa oleva sopimus eMatkatililähetteitä tukevan matkatoimiston tai palveluntarjoajan kanssa.

Ota yhteyttä

Mikko-JK-round

Mikko Joki-Korpela
Account Director
mikko.joki-korpela@visma.com
050 406 6762

Jesse-V-round

Jesse Vainio
Sales Manager
jesse.vainio@visma.com
050 435 6361

Dmitri-A-round

Dima Aho
Sales Manager
dima.aho@visma.com
040 590 7411

 

Lisää aiheesta

Lue lisää kirjoituksia aiheesta blogistamme.

Liikematkustus – näin lainsäädäntö ja eKuitit muuttavat arkea

Liikematkustus elpyy pandemian jälkeen, vaikka vastuullisuustavoitteet ja lainsäädäntö tuovat uusia velvoitteita. Miten yritykset voivat varautua tähän?

Liikematkustus kasvussa – M2 helpottaa kulu- ja matkalaskujen hallintaa

Kulu- ja matkalaskujen määrät ovat kasvaneet pandemian jälkeen. Uudet toimintatavat muokkaavat yritysten matkustuskäytäntöjä ja ihmisten halua matkustaa.

Automaatio nopeuttaa kulu- ja matkalaskujen käsittelyä

Matka- ja kululaskuprosessi voidaan tulevaisuudessa automatisoida lähes sataprosenttisesti. Mitä uusia toimintatapoja tämä yrityksiltä edellyttää?