Choose language

Matkojen ja kulujen hiilijalanjälkilaskenta CarbonLinkin ja M2:n avulla

M2 hiilijalanjäljenlaskenta M2 hiilijalanjäljenlaskenta

Helpota yrityksen hiilijalanjäljen laskemista matka- ja kululaskudatan avulla

Tee päästölaskennasta helpompaa yhdistämällä CarbonLinkin hiilijalanjälkilaskenta M2 kulu- ja matkalaskuohjelman kanssa. M2 tuo kulu- ja matkalaskudatan suoraan CarbonLinkin palveluun, joka laskee yrityksen tuottaman hiilijalanjäljen automaattisesti. Reaaliaikaisen seurannan avulla hiilijalanjäljen seuranta voidaan aloittaa heti laskudatan syntyessä.

carbonlink-m2-naytolla

Hyödynnä matka- ja kululaskudataa hiililaskennassa

CarbonLink luokittelee ja kategorisoi hiilidataa organisaation tarpeiden mukaan. Esimerkiksi kilometrit, lennot, junamatkat, hotellit ja palvelut ovat mukana raportissa. Visuaalinen työkalu tekee matkojen ja kulujen päästöjen raportoinnista helppoa ja luokittelun avulla nähdään heti, mitkä organisaation toiminnot vaativat suurinta huomiota vastuullisuustoimien priorisoinnissa.

Yhdistä CarbonLink M2 matka- ja kululaskujärjestelmään jatkuvaa ja automaattista hiilijalanjäljen seurantaa varten. Raportteja voidaan luoda halutulle aikajaksolle, esimerkiksi viikoittain, kuukausittain tai vuosineljänneksittäin.

Tutkittuun tietoon perustuva laskuri hyödyntää hiilidataa useista eri vertaisarvioiduista lähteistä ja kehittyy jatkuvasti hiililaskennan tarkentuessa.

Näin Carbonlink helpottaa hiilijalanjälkilaskentaa

Luo säästöjä

Automatisoidut laskelmat vapauttavat työaikaa, jolloin päästölaskentaan käytetty työaika voidaan käyttää hiilivähennyksiä edistäviin toimiin, kuten raportointiin ja vastuullisuuden kehittämiseen.

Lisää läpinäkyvyyttä

CarbonLink ja M2 tekevät hiilijalanjäljestä näkyvän osan organisaatioiden jokapäiväistä toimintaa jo olemassa olevasta matka- ja kululaskudatasta, jolloin myös päästöjä vähentäviä toimia on helpompi toteuttaa.

Reaaliaikainen hiilidata

CarbonLink laskee hiilijalanjäljen reaaliajassa, jolloin vastuullisuutta edistäviä toimenpiteitä (esimerkiksi vastuullisempaan matkustusmuotoon vaihtaminen) voidaan tehdä nopeammin.

Helpottaa vastuullisuus­rapor­tointia

Talousdatan pohjautuva laskuri mahdollistaa laajan raportoinnin mm. eri kategorioiden, kululuokkien ja tilien mukaan. Työkalu visualisoi datan halutulta ajanjaksolta.

carbonlink-m2-1030x764

Näin CarbonLink toimii käytännössä

✅ Työntekijä tekee matka- tai kululaskun M2-järjestelmässä. Laskudata siirtyy automaattisesti CarbonLink-palveluun laskun lopullisen hyväksynnän yhteydessä.

✅ CarbonLink analysoi ja kategorisoi organisaation hiilijalanjäljen M2-järjestelmästä siirtyvän matka- ja kululaskudatan perusteella.

✅ CarbonLink visualisoi datan helposti luettavaan ja raportoitavaan muotoon.

✅ Hiililaskenta tapahtuu heti laskudatan saapuessa, joten hiilijalanjälkeä pystytään seuraamaan reaaliajassa CarbonLink-palvelussa.

Usein kysyttyä CarbonLink-palvelusta

 

 

CarbonLink on valmis työkalu automatisoituun hiilijalanjäljen laskentaan organisaatioille. Palvelu hakee rajapinnan avulla tiedot matka- ja kululaskuista M2-järjestelmästä, jonka jälkeen se laskee yrityksen työntekijöiden matkoista ja kuluista syntyvän hiilijalanjäljen. Laskudataa hyödyntämällä voidaan laskea myös epäsuorat (scope 3) päästöt. 

Hiilijalanjälkilaskuri perustuu ISO 14000 -standardille. Laskenta perustuu tieteelliseen tutkimustietoon ja CarbonLink hyödyntää hiilidataa useista eri vertaisarvioiduista lähteistä, mm. Helsingin yliopisto, Suomen ympäristökeskus, VTT:n laskurit ja kansainväliset laskurit, kuten GHG Protocol.

CarbonLink soveltuu hyvin organisaatioille, jotka haluavat aloittaa hiilijalanjälkilaskennan, mutta eivät vielä tiedä mistä lähteä liikkeelle. CarbonLink ja M2 tarjoavat helpon, automatisoidun tavan aloittaa hiilijalanjäljen laskeminen tuomalla M2:n matka- ja kululaskudata CarbonLink-palveluun.

ESG-raportointivelvollisuus astuu voimaan vuodesta 2024 alkaen. EU:n Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) edellyttää kaikkia yli 250 henkilön organisaatioita ja julkisia organisaatioita raportoimaan vastuullisuudesta uuden EU:n vastuullisuusraportointistandardin mukaisesti.

CarbonLinkin ja M2:n avulla liikematkustuksen aiheuttamat päästöt voidaan tehdä yrityksessä läpinäkyviksi, jolloin myös päästöjä vähentäviä toimia on helpompi toteuttaa.

Haluatko aloittaa helpon hiilijalanjäljen laskennan matka- ja kululaskudatan perusteella?

CarbonLinkin käyttö edellyttää sopimuksen tekemistä CarbonLinkin kanssa. Ota yhteyttä CarbonLinkin tiimiin sähköpostitse: info@carbonlink.fi tai verkkosivuilla, niin saat lisätietoja palvelun käyttöönotosta.

Mikäli olet kiinnostunut M2-palvelun käyttöönotosta, myyntimme auttaa mielellään!

Ota yhteyttä

Mikko-JK-round

Mikko Joki-Korpela
Account Director
mikko.joki-korpela@visma.com
050 406 6762

Jesse-V-round

Jesse Vainio
Sales Manager
jesse.vainio@visma.com
050 435 6361

Dmitri-A-round

Dima Aho
Sales Manager
dima.aho@visma.com
040 590 7411