Choose language

M2:n tuotekehityksessä tapahtuu 2023 – M2 roadmap

Suomen tunnetuin kulu- ja matkalaskuohjelma M2 kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Vuonna 2023 M2-ohjelman tuotekehityksen painopisteitä ovat mobiilisovelluksen kehittäminen, käyttäjäkokemuksen parantaminen ja automaation kehittäminen.M2 kulu- ja matkalaskuohjelman tuotekehityksessä tapahtuu 2023

Vuonna 2022 M2 kulu- ja matkalaskuohjelman tuotekehityksessä panostimme erityisesti M2-mobiilisovelluksen kehitykseen, jotta pääsemme tänä vuonna esittelemään yhden markkinoiden monipuolisimmista sovelluksista kulujen ja matkalaskujen käsittelyyn. Lisäksi M2:n tuotekehitystiimi sai riveihinsä uusia tekijöitä, mikä mahdollistaa entistä nopeamman kehityssyklin. Vahvistimme myös tuotteen teknistä taustaa ja teimme paljon valmistelevaa työtä, joka tulee näkymään konkreettisina parannuksina ohjelmassa vuoden 2023 aikana.

Asiakasmäärän kasvun myötä panostimme paljon myös palvelun laadun ja käytettävyyden varmistamiseen, sillä M2-järjestelmän piiriin kuuluu jo lähes miljoona loppukäyttäjää. Vuonna 2022 M2-ohjelmaa käytti yli 200 000 uniikkia käyttäjää, joiden mutkattoman käyttökokemuksen haluamme varmistaa jatkossakin. Myös laskuja tehtiin viime vuonna lähes huippuvuoden 2019 tahdissa.

Suomen tunnetuin kulu- ja matkalaskuohjelma M2 kasvaa ja kehittyy edelleen tänä vuonna. Vuoden 2023 teemoja M2-ohjelman tuotekehityksessä ovat mobiilisovelluksen kehittäminen, käyttäjäkokemuksen parantaminen ja automaation kehittäminen. Kurkataan seuraavaksi tarkemmin, mitä tämä käytännössä ohjelman käyttäjille tarkoittaa 👇

Uudistuva M2-mobiilisovellus nopeuttaa ja helpottaa laskujen tekemistä

Mobiilisovelluksen kehitystyö kantaa tänä vuonna hedelmää, kun pääsemme julkaisemaan kaksi paljon odotettua toiminnallisuutta M2-mobiilin käyttäjille: kulujen käsittely sekä päivärahojen hakeminen suoraan mobiilisovelluksessa. Jatkossa siis sekä kuluveloitusten että matkalaskujen tekeminen onnistuvat näppärimmin omalta puhelimelta, ilman että selainversiota tarvitsee lainkaan avata.

Kulujen käsittely mobiilissa mahdollistaa niin omalla kuin organisaation maksuvälineellä maksettujen kulujen käsittelyn M2-mobiilisovelluksessa. Jatkossa kululaskun tekeminen ja hyväksyttäväksi lähettäminen onnistuu siis suoraan mobiilissa ilman kirjautumista M2:n selainversioon. Toiminnallisuus on tulossa kaikkien M2-asiakkaiden saataville alkuvuoden 2023 aikana.

Päivärahojen hakeminen onnistuu pian myös suoraan M2-mobiilisovelluksen kautta. Jatkossa käyttäjät voivat anoa sekä kotimaan että ulkomaan päivärahat ja lähettää hakemuksen hyväksyttäväksi suoraan mobiilissa. Tämän myötä perusmatkustaja voi tehdä kaiken tarvitsemansa omalla mobiililaitteella vaikka junamatkan aikana. Toiminnallisuus julkaistaan myöhemmin vuoden 2023 aikana.

Automaation avulla helpompi matkalaskuprosessi käyttäjälle

Yksi M2-ohjelmiston vahvuuksista on korkea automaatioaste kulu- ja matkalaskuprosessin eri vaiheissa. Tulemme viemään automaatiota reippain askelin eteenpäin: vuonna 2023 M2-ohjelman käyttäjien työtä tulevat helpottamaan mm. sähköiset matkatililähetteet, automaattinen ajojen seuranta sekä eKuitti.

eMatkatililähete tuo ostotiedot matkatililtä suoraan M2:een

Sähköinen matkatililähete eli eMatkatililähete on rakenteisessa muodossa oleva tieto yrityksen matkatilin kautta tehdyistä ostoista, joka siirtyy automaattisesti kulu- ja matkalaskuohjelmaan oikealle käyttäjälle. Matkatililähete helpottaa kaikkien työmatkaajien arkea, jotka käyttävät matkojen varaukseen erillisen matkatoimiston matkatiliä.

eMatkatililähetteen avulla matkalaskulle vaadittavia tietoja ei enää tarvitse etsiä omasta tai organisaation sähköpostilaatikoista, vaan matkatiedot kohdistuvat suoraan oikealle käyttäjälle M2:ssa. Palvelu on saatavilla vuoden 2023 aikana kaikille asiakkaille, joilla on lähetedatan toimittajana CWT tai NTC.

Kihon avulla entistä helpompi työajojen seuranta ja raportointi

Automatisoidun ajojen seurannan avulla ajokilometrien seuraaminen helpottuu, kun lanseeraamme Kiho-palvelun M2-käyttäjille. Kihon avulla ajoja ei tarvitse enää kirjata käsin tai muistaa aloittaa ja lopettaa ajoja mobiilisovelluksessa, vaan tiedot kerätään automaattisesti kaikista ajoneuvolla ajetuista kilometreistä erillisen seurantalaitteen avulla. Laite lähettää tiedot suoraan M2-mobiilisovellukseen, josta käyttäjä valitsee nappia painamalla, mitkä ajot hän haluaa merkitä työajoksi ja lähettää M2:een jatkokäsiteltäväksi.

Virheiden määrä vähenee, kun jokainen ajo tallentuu oikein joka kerta. Tulevaisuudessa automaattinen seuranta tulee helpottamaan myös päästölaskentaa ajojen osalta. Palvelun myynti asiakkaille aloitetaan alkukevään aikana.

eKuitti myös Eurocard-käyttäjille

eKuitti tuo sähköisen kuittidatan avulla yrityksen luottokortilla tehdyt ostot suoraan ostopaikasta M2-järjestelmään. eKuitin tavoitteena on päästä eroon paperisista kuiteista ja vähentää kululaskujen tekemiseen kuluvaa aikaa tuomalla kuittitiedot suoraan laskun liitteeksi matkalaskujärjestelmään.

eKuitin piirissä ovat tällä hetkellä M2-asiakkaat, joilla on käytössä Nordean FirstCard-luottokortti. Vuoden 2023 alkupuolella eKuitin piiriin saadaan myös Eurocardin käyttäjät, jonka jälkeen käytännössä kaikki luottokortilliset M2-asiakkaat voivat ottaa eKuitin käyttöön. Eurocardin käyttäjät saavat oston suoraan M2-mobiilisovellukseen käsiteltäväksi heti ostotapahtuman jälkeen. Sovellus ilmoittaa push-ilmoituksella uudesta ostosta, joka on valmis käsiteltäväksi. Tämä sama reaaliaikainen toiminnallisuus pyritään tuomaan myös FirstCard-käyttäjille vuoden 2023 aikana.

Lue lisää: Sähköisellä kuitilla automatisoit kulu- ja matkalaskuprosessistasi jopa 80 prosenttia

Nopeampi julkaisutahti ja huippuluokan tietoturva

Vuonna 2023 myös uusien versiopäivitysten julkaisusykli muuttuu kuudesta viikosta neljään viikkoon. Sekä Vismalla että kansainvälisesti tehtyjen tutkimusten perusteella nopeammalla versiosyklillä on selkeä korrelaatio muun muassa korkeamman asiakastyytyväisyyden, pienentyneen virhemahdollisuuden sekä ketterämmän kehityksen kanssa. Tihentynyt julkaisusykli mahdollistaa myös sen, että voimme jatkossa reagoida entistä nopeammin asiakastarpeisiin ja tehdä tarvittavat muutokset ohjelmaan.

Suuri osa kehitystyöstämme tulee näkymään konkreettisesti käyttäjälle, mutta paljon tapahtuu myös konepellin alla. Yksi merkittävä muutos on siirtyminen Amazon Web Services eli AWS-ympäristöön kevään 2023 aikana. Muutos ei näy M2-asiakkaille päällepäin, mutta tuo paljon hyötyjä tietoturvan ja tuotteen kannalta. Tavoitteemme on automatisoida laskujen teko mahdollisimman pitkälle ja AWS:n tarjoama pilviympäristö tukee meitä tavoitteessamme tarjoamalla tätä tukevia palveluita. Muutoksen avulla varmistamme myös huippuluokan toimintavarmuuden ja tietoturvan myös tulevaisuudessa.

 

Related blog posts